Chang

Chang betyder elefant på Thai.
Idag har vi ridit på elefanter , först satt vi på "bänkar" på ryggen, och självklart fick vi den störtats elefanten i gruppen så vi va lite smått rädda till en början. Men när man kom in i det och när man blev betagen av naturen släppte det . Vi red i djungeln men ormar som slingrade sig på stigen och bergen runt omkring . Känslan av att känna elefantens varma rynkiga hud under sig var speciell. Sen fick vi rida på halsen på elefanten om vi ville , jag svalde rädslan och gjorde det men målle vågade intr . Det var rätt läskigt för man sitter på nackkotornA så man fick kämpa med att hålla balansen som otränad elefantryttare. Men så häftigt det var :) har massa fina bilder av det :)

Vår guid berättade att alla elefanter har sin egen "herre" och det är bara till just den personen som elefanten lyssnar .
Han berättade att Herren är med elefanten 24/7 från att dom är små. Dom går ut med elefanterna till en sjö varje kväll där elefantens får bada och svalka sig (elefanter kan simma i 6 h i sträck utan att stanna) och sen går de ut med dom i djungeln för att dom ska få äta ( dom äter ca 200 kg mat per dag o dricker 200 L vatten) dom sover bara 4 h , resten av tiden äter dom i princip hela tiden
Vår guid var så trevlig o snäll. Han berättade massa historier om kulturen och om tsunamin , hur den drabbade hans familj o khao lak.

Efter det åkte vi till ett vattenfall där vi fick bada om vi ville men precis när vi kom dit , kom det MASSA vitklädda människor och några med färglada kläder. Guiden berättade att dom kom från en kinesisk kyrka och att dom skulle ha en sermoni där , så vi struntade i att bada. Men det var så vackert där :) sagolikt .
Han berättade att de männen med färglada kläder var halvgudar. Hälften människa , hälften Gud. Riktigt häftigt.

När vi var tillbaka la vi oss vid poolen o sola o bada lite.
Nu ska vi duscha o sen gå ner till happy hour på stranden :)

Underbar dag <3


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback